Další přírůstek do smečky :)

29.02.2012 11:13

Stydím se, blog zanedbávám nehorázným způsobem!

Měli jsme teď ale všichni opravdu hodně náročné období. Máme za sebou dvě stěhování, které pohltilo hodně času i nervů a  i Daisynka byla omezená jen na procházky a blbnutí doma. Na cvičáku jsme nebyly ani nepamatuju a o agilitách ani nemluvím. Teď jsme přestěhovaní a hlavně, zásadní zlom je ten, že k nám přibyl další přírůstek – flatice Sparow. Domů jsme si jí přivezli těsně před Vánoci, kdy jsme měli krásný nový byt. Jak vypadá ten samý byt teď? Možná přidám pár fotek pro představu. :)) Prostě Sparow je neuvěřitelný ďábel. Jeli jsme si pro ní až do Havířova, protože se mi líbil osobní přístup chovatelů, rodiny Baďurů, kteří mají pejsky nejen jako sběratele titulů a zkoušek, ale především jako celoživotní součást rodiny. Zároveň je nenechají růst jako dříví v lese, věnují se jim a všechno okolo pejsků berou hodně zodpovědně. Nehledě na to, že je Sparow ze zahraničního krytí, papírová. Je vlastně přesně taková, jaká jsem chtěla, aby byla. Bude se báječně motivovat a myslím, že se pro všechno hned zapálí. Momentálně to vypadá tak, že všechno vesele demoluje a terorizuje chudáka Daisynku, která si nechá všechno líbit, to samé rodičů ovčanda Bonny. Tenhle víkend s ní půjdu poprvé na cvičák a na agility, tak doufám, že jí tam ostatní psi trochu zpacifikují a vůbec, že to splní ten účel, který to splnit má.

Po zdravotní stránce to měla Sparow trošku komplikované, už takhle malinká má za sebou dvě operace kýly, a to proto, že díky tomu, že je blázen, který nevydrží v klidu, se jí po operaci první kýla nezahojila a udělal se jí znovu. Tím se prodloužilo čekání na kompletní očkování a taky právě návštěva cvičáku. Bylo opravdu nemožné zabránit výskokům, běhu se staženým ocasem apod.

Daisy bere její přítomnost smířeně, samozřejmě žárlí, ale společně si vyhrajou a až Sparow trošku dospěje, doufám, že se stanou nerozlučnou dvojkou.
Daisy je prostě zlatíčko, po všech stránkách, je úžasná, milujeme jí a nezmění to ani černej pirát Sparow! :D (tu už začínám mít postupně ráda taky, Pepa asi tak z 5 %. :D)

 

—————

Zpět